Prenumeration på taltidningen

Med Taltidningen får du hela Skånska Dagbladets innehåll uppläst. Du kan bläddra mellan de olika avsnitten i tidningen, hoppa artikel för artikel eller välja vilken sida du vill gå till utifrån en innehållsförteckning. Tidningen läses upp av en syntetisk röst. Alla som har en läsnedsättning har rätt prenumerera på taltidningen. En läsnedsättning kan bero på flera saker, där synskada och dyslexi är de vanligaste orsakerna.

Taltidningen kostar:

  • 12 månader – 3 369 kronor
  • 6 månader – 1 739 kronor
  • 3 månader – 889 kronor
  • Du får taltidningen för bara 10 procent av prenumerationspriset om du även har papperstidningen i hushållet.

Beställ din prenumeration på Taltidningen hos kundtjänst:

Vi har öppet måndag till fredag 08.00-16.30. Kundtjänst: 0774-41 00 41, E-post: kundtjanst@skd.se

Taltidningen kan läsas i Daisy-spelare, smarta mobiltelefoner, på datorn eller i en surfplatta.

Taltidningen innehåller i princip allt som finns i papperstidningen. För de läsare som inte kan hantera bläddringsfunktionen i spelaren finns Taltidningen i en kort version, där de största artiklarna och ledare, insändare, väder och personligtsidorna finns med.

När du tecknat en prenumeration på en taltidning blir du uppringd av Myndigheten för Tillgängliga Medier (MTM) och får information om de olika sätten du kan läsa taltidningen på.

Du som väljer att låna en taltidningsspelare från MTM får ett hembesök av en instruktör som både installerar spelaren och visar dig hur du använder den för att läsa din taltidning. Under hembesöket kan även någon anhörig till dig delta, om du önskar detta.

Du som prenumererar på Taltidningen behöver inte själv ha vare sig en dator eller ett eget internetabonnemang för att kunna lyssna på taltidningen. Du betalar enbart för din taltidningsprenumeration.

Om du har en smart mobiltelefon eller en surfplatta kan du läsa din taltidning i appen Legimus. Legimus är gratis att ladda ner och finns för Android-mobiler eller Iphone.

Du kan även få hjälp av Taltidningshjälpen på telefonnummer 020-31 12 11.